18 juni 2008 Twee gewonden bij binnenbrand

 

Datum : 18 juni 2008
Tijdstip : 17:56 uur
Melding :

Binnenbrand Burg. Schrijenstraat, bewoners nog binnen

Voertuigen :

Brandweer Sittard - TS2646, HW2651

Brandweer Westelijke Mijnstreek - OVD2891

Meerdere ambulances

 

Tijdens het aanrijden voor een melding schoonmaken wegdek werd de TS door de AC Zuid gevraagd te rijden naar de Burgemeester Schrijenstraat voor een melding van een binnenbrand. Verdere informatie verkregen van de melder was dat er nog mensen binnen zouden zijn. Tevens zijn de HW en de OVD gealarmeerd. Verder was de GGD gealarmeerd.

 

Doordat de TS al rijdende was kon men snel ter plaatse komen. Ter plaatse gingen de aanvalsploeg alsmede de waterploeg meteen naar binnen om de mensen uit het appartement de redden. Bij binnentreding van het trappenhuis van de flat was er al een lichte rookontwikkeling en bij het binnentreden van het appartement trof de aanvalsploeg beide bewoners met flinke brandwonden op meerdere plaatsen van het lichaam aan. Beide bewoners zijn vervolgens naar beneden en buiten gedragen en is men meteen begonnen met het koelen van de brandwonden van beide bewoners. De brand in het appartement was al uit waardoor men kon gaan assisteren bij het koelen van het slachtoffer en het ventileren van het appartement.

 

Beide slachtoffers zijn ter plekke gekoeld en behandeld door de aangekomen ambulances. Na behandeling ter plekke zijn beide slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De oorzaak van de brand en de meerdere graads brandwonden is waarschijnlijk het bereiden van het eten en een eventuele vlam in de pan. De schade in het appartement is beperkt.