29 oktober - Compagniebrand Winkelcentrum te Stein

 

Datum : 29 oktober 2009
Tijdstip

:

01:01

Melding :

Compagniebrand winkelcentrum te Stein

Voertuigen :

Kazerne Sittard - TS2646, TS2647, HW2651

 

In de vroege ochtend van donderdag 29 oktober werd Ploeg 3 gealarmeerd voor het herbezetten van de Kazerne Geleen in verband met een grote brand te Stein. Hierop is de TS2646 met de bemanning richting Geleen gegaan. Enkele uren later is deze TS gealarmeerd voor assistentie van de collega's uit alle drie de districten van Brandweer Zuid-Limburg bij de opschaling van de brand te Stein naar compagniebrand.

 

's Ochtends even na 08:00 uur is de TS2647 ter plaatse gekomen om collega's af te lossen bij de compagniebrand en hebben de manschappen van Kazerne Sittard, samen met de HW van Kazerne Geleen, het blok van 3 appartementen aan het Raadhuisplein geprobeerd te behouden van de grote brand onder een grote toeloop van publiek. Deze missie was gedeeltelijk geslaagd, helaas zijn door de hitte toch nog een aantal ramen gesneuveld van de appartementen en is er roetschade binnen.

 

Een dag later is de HW van Kazerne Sittard ter plaatse gevraagd voor het verder afblussen van de laatste hotspot alsmede de pers een kans te geven de schade van grote hoogte te bekijken.

 

Meer informatie, foto's en filmpjes van de brand zijn te vinden op de site van Brandweer Stein als ook op de site van het Foto&Video-team van Brandweer Zuid-Limburg