29 mei - Auto met hoge snelheid tegen bomen

 

Datum : 29 mei 2010
Tijdstip

:

14:32

Melding :

Verkeersongeval eenzijdig op de N276

Voertuigen :

Kazerne Sittard - TS2646, HV2676

Brandweer Zuid-Limburg - OVD2891

 

Tijdens een demonstratie van de Brandweer bij de opening van het buitenseizoen bij het zwembad de Hateboer werd de dienstdoende ploeg gealarmeerd voor een verkeersongeval aan de Lissabonlaan. Het uitrukbericht van de RAC gaf al snel aan dat het een andere locatie betrof, namelijk de Middenweg - N276 ter hoogte van de Seat-garage. Er zou aldaar een auto tegen een boom zijn gereden, een eenzijdig ongeval.

 

Onderweg werd de melding afgeschaald naar een prio 3, het slachtoffer was inmiddels op eigen kracht uit het wrak gestapt en onder behandeling van de mee gealarmeerde ambulance. Ter plekke aangekomen bleek een Seat Leon tegen een tweetal bomen aangereden, met een zodanige kracht dat het motorcompartiment volledig gescheiden was van het chassis en verdeeld lag over tientallen meters. De motor lag bijna 100m verder in de greppel met een oliespoor tot daar aan toe.

 

Kazerne Sittard hoefde niet in actie te komen voor een beknelling, maar heeft de N276 gereinigd van olie en de berger geassisteerd met het afslepen van de auto en de vele losse onderdelen her en der in de groenstrook.

Het slachtoffer is met onbekende letsel vervoerd naar het OMC, de toedracht van het ongeval is nog onbekend. De politie verricht nog onderzoek naar de oorzaak.

IMG_2214.jpg IMG_2217.jpg IMG_2218.jpg
IMG_2220.jpg IMG_2222.jpg IMG_2226.jpg